Φυσικά Τοπία

Ιστιοπλοΐα, Καταδύσεις και Ενοικιάσεις Σκαφών

Χαλαρώστε κάτω από τον ήλιο καθώς πλέετε κατά μήκος της πανέμορφης μεσσηνιακής ακτογραμμής, ανακαλύψτε παρθένα νησάκια, βουτήξτε σε κρυστάλλινα νερά και αποκαλύψτε τα μυστικά που κρύβονται στο βυθό της θάλασσας ή μπείτε στο ρόλο του καπετάνιου με το δικό σας σκάφος και πορευτείτε όπως εσείς θέλετε. Η Μεσόγειος περιμένει.

Πεζοπορία στη Μεσσηνία

Από εύκολα φυσικά μονοπάτια μέχρι απαιτητικές ορεινές διαδρομές, η Μεσσηνία προσφέρει μια τεράστια ποικιλία πεζοπορικών διαδρομών για κάθε περίσταση. Ανακαλύψτε το μαγευτικό τοπίο του Πολυλιμνίου και τον κόλπου του Ναυαρίνου, περιπλανηθείτε στα παραδοσιακά μονοπάτια της Καρδαμύλης ή δεχτείτε την πρόκληση να ανεβείτε στην την κορυφή του επιβλητικού Ταΰγετου σε υψόμετρο 2407 μέτρων.

Παρατήρηση Πουλιών

Οι υγρότοποι της Γιάλοβας (Ντιβράρι) παρουσιάζουν ιδιαίτερο οικολογικό ενδιαφέρον ως σημαντικό ενδιάμεσο σταθμό για σημαντικό αριθμό αποδημητικών πουλιών που πραγματοποιούν το ταξίδι από την Αφρική προς την Ευρώπη. Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε είναι την Άνοιξη ή το Φθινόπωρο, όταν θα έχετε την ευκαιρία να εντοπίσετε πολλά διαφορετικά είδη πουλιών συμπεριλαμβανομένου και του φημισμένου φλαμίνγκο.

Σπήλαια Δυρού

Με μήκος που φτάνει τα 3,5 χιλιόμετρα, τα σπήλαια του Δυρού αποτελούν το μεγαλύτερο σύμπλεγμα σπηλαίων στην Ελλάδα. Εδώ θα συναντήσετε μια θάλασσα από εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες σε πολλούς διαφορετικούς χρωματισμούς. Στο Μουσείο Δυρού μπορείτε επίσης να βρείτε μια συλλογή παλαιολιθικών ευρημάτων που ανακαλύφθηκαν στα σπήλαια.