Ιστορικά Ενδιαφέροντα

Αρχαία Μεσσήνη

Ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα που χτίστηκε το 369 π.Χ. από τον στρατηγό Επαμεινώνδα της Θήβας. Εδώ θα βρείτε μια πληθώρα μνημείων, όπως το αρχαίο τείχος της πόλης, την αγορά, ένα εντυπωσιακό αρχαίο θέατρο και πολλά ακόμα.

Το Κάστρο της Κορώνης

Χτισμένο τον 13ο αιώνα, το κάστρο της Κορώνης είναι ένα από τα καλύτερα δείγματα βενετσιάνικης φρουριακής αρχιτεκτονικής που θα βρείτε στην Ελλάδα. Είναι επίσης ένα από τα ελάχιστα κάστρα που κατοικούνται μέχρι σήμερα.

Το Κάστρο της Μεθώνης

Χτισμένο τον 7ο αιώνα πάνω σε ένα βραχώδες ακρωτήρι, το κάστρο της Μεθώνης ήταν ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά και ναυτιλιακά κέντρα της Μεσογείου κατά τη μεσαιωνική περίοδο.

Νεόκαστρο

Ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα κάστρα στην Ελλάδα που χτίστηκε από τους Οθωμανούς Τούρκους το 1573 για να προστατεύσει τη νότια είσοδο του κόλπου του Ναβαρίνου. Το κτίριο του Πασά εντός του κάστρου φιλοξενεί μια ενδιαφέρουσα μουσειακή έκθεση με αρχαιολογικά ευρήματα που διασώθηκαν από τοπικά ναυάγια.

Παλαιόκαστρο

Χτισμένο από τους Φράγκους στα τέλη του 13ου αιώνα, αυτό το ερειπωμένο φρούριο βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου στο βόρειο άκρο του Ναβαρίνου και προσφέρει εκπληκτική θέα προς την παραλία Βοϊδοκοιλιά και στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας. Κοντά στο κάστρο μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το μυθικό σπήλαιο του Νέστωρα.

Οι Πύργοι της Μάνης

Χτισμένοι από ισχυρές Μανιάτικές οικογένειες τόσο για την εξασφάλιση της επιβίωσής τους όσο και για να ασκούν επιρροή στην περιοχή τους, οι ιστορικοί αυτοί πύργοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του μαγευτικού μανιάτικού τοπίου.

Το Παλάτι του Νέστωρα

Χτισμένο τον 13ο αιώνα π.Χ. από τον θρυλικό βασιλιά Νέστωρα, το Παλάτι του Νέστωρα είναι το πιο καλοδιατηρημένο μυκηναϊκό παλάτι στην Ελλάδα.